کامیون یکی از خودرو های سنگین است که برای حمل و نقل انواع کالا مورد استفاده قرار میگیرد. کامیونها معمولاً در انواع مختلفی ارائه میشود. لوازم یدکیهایی که برای کامیونها ارائه میشود، با یکدیگر دارای تفاوتهایی هستند.
البته در برخی از مواقع قطعات بسیار شبیه یکدیگر است. هر گونه خودرویی باشد، بزرگ و یا کوچک، بعد از گذشت زمان دچار خرابیهایی میشود. بنابراین نیاز است که آن خرابیها درست شود. این یک چیز طبیعی بین ماشین آلات در صورت خرابی میباشد. بنابراین باید گاهی به فکر تعویض و یا تعمیر آنان بود. لوازم موتوری کامیون لوازمی است که به بخش موتور دست پیدا میکنند.
در صورتی که در لوازم موتوری کامیون خرابی وجود داشته باشد، نیاز است که به فکر جایگزینی برای آن ها بود. لوازم موتوری کامیون بر اساس نوع و مدل خودرو ارائه میشود. در بازار نمونههایی از لوازم موتوری کامیون به صورت تقلبی هم دیده میشود که بسیار ارزانتر هستند و زودتر از قطعات اورجینال خراب میشوند. به همین منظور باید به فکر قطعاتی بود که دارای عمر بالایی هستند و امنیت خودرو و افراد را افزایش می دهند.. با توجه به اجزا قطعات موتوری، بدنه، جلوبندی، گیربکس و… وجود دارد باید بر همان اساس تعمیر و یا تعویض گردد.
اهمیت لوازم موتوری کامیون
خودرو های بزرگتر در مسافتهای طولانی به حرکت در میآیند. به طور مثال امکان دارد یک کامیون از شمال ایران به جنوب برود و این کار به صورت مداوم صورت پذیرد. به همین منظور باید به فکر تعمیرات و لوازم موتوری کامیون بود. بروز خرابی و عدم تأمین لوازم موتوری مناسب باعث میشود که هزینههای هنگفتی برای حمل و نقل وجود داشته باشد. به همین منظور به صورت غیر مستقیم، افزایش کالا در آنها دیده میشود. یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه شود، کیفیت و قدرت است.
لوازم موتوری کامیون به چند دسته تقسیم میشود؟
فیلتر صافی خودرو، فیلترهای مصرفی، فیلتر سوخت، فیلتر روغن هوا، فیلتر کابین، فیلتر گیربکس، هیدرولیک است. فیلتر باعث میشود که جلوی ذرات آلوده به سیستم موتور گرفته شود. از این رو باعث بهبود عملکرد و افزایش طول عمر آن میشود. فیلتر بر اساس میزان کارکرد خودرو تعویض میگردد. در نتیجه باعث میشود که ذرات گرد و غبار درون آن باعث بروز اختلال نشود.
فیلتر در صورت تعویض مایعات و روغن مصرفی باید تعویض شود. در نتیجه در صورت بهبود عملکرد آن میتوان افزایش عمر را به کارایی آن اعطا داشت. در نتیجه برای بهبود آن باید روغن موتور، گیربکس، هیدرولیک را تعویض کرد. در لوازم موتوری کامیون، سیستم برقی خودرو بسیار دارای اهمیت هستند. در واقع برای بهبود عملکرد آن باید بر روی خودرو نصب شود. یکی از مهمترین لوازمی که میتوان در بخش برق نام برد، واحد کنترل ECU، شمعها و سنسور سوخت و اکسیژن است.
در ادامه به برخی از مهم ترین قطعات موتوری کامیون اشاره می کنیم:
پیستون: پیستون قطعه ای است که در داخل سیلندر حرکت می کند و وظیفه تبدیل انرژی سوخت به حرکت را بر عهده دارد.
میل لنگ: میل لنگ قطعه ای است که حرکت پیستون ها را به حرکت دورانی تبدیل می کند.
سوپاپ ها: سوپاپ ها قطعاتی هستند که وظیفه ورود هوا و سوخت به داخل سیلندر و خروج دود از سیلندر را بر عهده دارند.
سرسیلندر: سرسیلندر قطعه ای است که روی بلوک سیلندر قرار می گیرد و سوپاپ ها، شمع ها و سایر اجزای موتور را در خود جای می دهد.
بلوک سیلندر: بلوک سیلندر قطعه ای است که پیستون ها، میل لنگ و سایر اجزای موتور را در خود جای می دهد.
لوازم موتوری کامیون به چند دسته تقسیم میشوند؟
در بخش مربوط به موتوری ماشین میدانید که قطعات دیگری به آن برای پیشبرد کار متصل هستند. به همین منظور برای بررسی موتور در ابتدا باید دیگر قطعات را از نظر کیفیت و کارایی مورد بررسی قرار داد. به جز چند مورد از قطعاتی که در فوق گفته شد، قطعات دیگری هم وجود دارند که به منظور برق رسانی به کامیون و… مورد توجه قرار میگیرند.
توربو شارژر
یکی از قطعات مکانیکی است که در خودرو های سنگین و حتی سبک هم دیده میشود. این قطعه به صورتی است که باعث میشود در خودرو نیتروژن تولید شود. در واقع با ارائه هوای بیشتری که وارد سیلندرها میکند این اتفاق در آن دیده میشود. همین امر باعث میشود که ماشین بهتر عمل کند. توربو در واقع شارژدهی توربین بادی است که با فشرده کردن هوا و منتقل ساختن آن به محفظه احتراق میتواند این روند را در مسیر حرکتی ایجاد سازد. شارژر و توربو شارژر دارای عملکردی یکسان هستند؛ بنابراین بستگی به این دارد که کدام یک میتوانند در یک مدت معین نیروی بیشتری را تولید سازند.
اینترکولر
هوای دور موتور را برای عملکرد بهتر موتور میتواند خنک کند. اما رادیاتور به خنک کردن موتور میپردازد. بنابراین در صورت استفاده از این قطعه، توربو شارژر روی موتور ماشین در صورتی که کار کرده باشد، دلیل استفاده از قطعات برای استفاده از نیتروژن میباشند. به دلیل انبساط و کاهش مقدار اکسیژن باعث گرم شدن کابین هم میشوند. همین امر باعث میشود که از نیتروژن بیشتر استفاده گردد.
انواع قطعات موتوری مربوط به کامیون
یکی از مهمترین لوازم موتوری کامیون، کنترل کروز است. چرا که وجود آن میتواند نشان دهنده، مسئولیت کنترل سرعت باشد. بنابراین میتوان آن را یک سیستم مهار کننده سرعت نامید. این سیستم با کنترل سرعت خودرو به صورت اتوماتیک طراحی می شود. جالب است بدانید که انواع دیگری از قطعات موتوری مربوط به کامیون وجود دارد که هر کدام از آن ها از کاربرد مشخصی برخوردار می باشد.
مهم ترین قطعات مربوط به ترمز بادی
قطعات دیگری هم در کامیون وجود دارد که میتوانند به عملکرد خودرو کمک کنند. سیستم ردیاب جی پی ای، سیستم کنترل کششی، سیستم ترمز الکترونیکی. سیستم ردیاب برای ردیابی خودرو یکی از لوازم موتوری کامیون است که استفاده از آن برای رانندگانی است که با نصب کردن جی پی اس بر روی خودرو خود سیستم موقعیت یاب را متصل میکنند. به همین منظور میتوان از آن در موقعیتهای مختلف استفاده کرد.
نمونه دیگر سیستم کنترل کششی است. این سیستم یکی از مهمترین سیستم های امنیتی است که برای صدمات جبران ناپذیر مانند هرز شدگی چرخ ها میتوان از آن استفاده کرد. سیستم کنترل کشش در جاده زمان برف و یا یخ زدگی لغزنده است.
بنابراین میتواند یکی از بهترین گزینهها برای لغزش ماشین دانست. ای بی اس یکی دیگر از سیستم های ترمز است که با ضد قفل و با کنترل الکترونیک می تواند برای ارسال الکترونیکی، ایمنی را برای کامیون فراهم آورد. به همین منظور کامیون ها دارای اتاق ثابت و یا دارای تریلر و نیم تریلر هستند. ترمزهای چرخ ها، ترمزهای کمکی با یک دیگر برای کارآمدی بهتر برای کامیون بسیار مناسب هستند.
دیگر قطعات کامیونها که میتوان آنها را یکی از مهمترین لوازم موتوری کامیون دانست؟
کامیونها در مسافت های بسیاری مورد استفاده قرار میگیرند. زیرا همیشه در حال تردد هستند. کار اصلی که با کامیونها انجام میشود بار بردن و حمل و نقل در هر بخش از کشور ایران است. به همین دلیل باید به فکر لوازم موتوری کامیون بود. کامیون فقط قطعات موتوری ندارد، قطعات دیگری هم دارد که به صورت مصرفی استفاده میشوند. بنابراین باید در طول هر دوره آن را تعویض کرد.
شاسیها به صورت بسیار زیادی بر شکل و اندازه کامیونها تأثیر دارند. بنابراین قطعه ای است مانند موتور کابین و مخزن سوخت و.. بر روی آن سوار میشود. بخش دیگر بلبرینگ است که باید به آن توجه کرد که از دو قسمت یاتاقان، غلتک ساخته میشود. ساچمه، یاتاقان، کاسه نمد، واشر و دیگر اجزای آن از مهمترین قطعات است. بلبریک را با ایجاد اصطکاک حرکت را به حداقل میرساند.
سوپاپها یکی دیگر از بخشهای مربوط به لوازم موتوری کامیون است که بر روی سیلندرها تعبیه میشود، در واقع وظیفه آن کنترل ورود هوا، سوخت و خروج دود است. گیربکس یکی دیگر از بخشهای مربوط به لوازم موتوری کامیون است که برای انتقال قدرت مورد استفاده قرار میگیرد. گیر بکس میتواند دور موتور خودرو را تنظیم کند. بنابراین بین سرعت و چرخ و موتور تناسبی را ایجاد خواهد کرد. گروه بازرگانی نصوحی عرضه کننده تمامی لوازم موتوری کامیون به همراه گارانتی بی قید و شرط و ضمانت محصول می باشد.
پر مصرف ترین لوازم موتوری کامیون
1. موتور:
- سرسیلندر: به دلیل گرمای زیاد و فشار بالا، سرسیلندر یکی از پر مصرف ترین قطعات موتور است.
- واشر سرسیلندر: واشر سرسیلندر بین سرسیلندر و بلوک موتور قرار می گیرد و از نشت روغن، آب و گاز جلوگیری می کند.
- پیستون و رینگ: پیستون و رینگ ها در داخل سیلندر حرکت می کنند و وظیفه فشرده سازی مخلوط هوا و سوخت و همچنین انتقال نیروی حاصل از احتراق به میل لنگ را بر عهده دارند.
- یاتاقان ها: یاتاقان ها در داخل موتور قرار دارند و وظیفه ی کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک موتور را بر عهده دارند.
2. سیستم سوخت:
- پمپ انژکتور: پمپ انژکتور وظیفه ی پاشش سوخت با فشار بالا به داخل سیلندر را بر عهده دارد.
- انژکتورها: انژکتورها وظیفه ی پاشش دقیق و به موقع سوخت به داخل سیلندر را بر عهده دارند.
- فیلترهای سوخت: فیلترهای سوخت ذرات و آلودگی ها را از سوخت جدا می کنند و از آسیب رسیدن به سیستم سوخت جلوگیری می کنند.
3. سیستم خنک کننده:
- رادیاتور: رادیاتور وظیفه ی خنک کردن آب موتور را بر عهده دارد.
- واتر پمپ: واتر پمپ وظیفه ی به گردش در آوردن آب در سیستم خنک کننده را بر عهده دارد.
- ترموستات: ترموستات وظیفه ی کنترل دمای موتور را بر عهده دارد.
4. سیستم روغن کاری:
- پمپ روغن: پمپ روغن وظیفه ی به گردش در آوردن روغن در موتور را بر عهده دارد.
- فیلتر روغن: فیلتر روغن ذرات و آلودگی ها را از روغن جدا می کند و از آسیب رسیدن به موتور جلوگیری می کند.
5. سیستم برق:
- باتری: باتری وظیفه ی تامین برق مورد نیاز استارت، سیستم روشنایی و سایر تجهیزات برقی کامیون را بر عهده دارد.
- دینام: دینام وظیفه ی شارژ باتری را بر عهده دارد.
- استارت: استارت وظیفه ی روشن کردن موتور را بر عهده دارد.
نکاتی در مورد نگهداری از قطعات لوازم موتوری کامیون:
- برای افزایش طول عمر قطعات لوازم موتوری کامیون، باید به طور منظم آنها را تعویض و سرویس کرد.
- از روغن موتور و فیلتر روغن مناسب با موتور کامیون خود استفاده کنید.
- فیلتر هوا و فیلتر گازوئیل را به طور منظم تعویض کنید.
- لنت ترمزها را به طور منظم بررسی و تعویض کنید.
- لاستیک و تایرها را به طور منظم بررسی و تعویض کنید.
- شیلنگهای انتقال هوا و مایع را به طور منظم بررسی و تعویض کنید.
با نگهداری صحیح از قطعات لوازم موتوری کامیون، میتوانید از عملکرد صحیح و عمر طولانی آنها اطمینان حاصل کنید.
خرید و فروش انواع لوازم یدکی کامیون
اکثر فروشگاه هایی که در حوضه خرید و فروش انواع لوازم موتوری کامیون مشغول به فعالیت هستند ، بر اساس سیاست کاری خود قطعاتی را بفروش میرسانند که برخی از این قطعات اورجینال و برخی از این قطعات نیز تقلبی هستند. خرید انواع لوازم موتوری کامیون در واقع باید فقط در نوع اورجینال صورت بگیرد تا مشتری بتواند قطعاتی را تهیه و خریداری کند که از کیفیت و طول عمر بسیار بالایی برخوردار باشند.
خرید لوازم موتوری کامیون در شرکت نصوحی فقط از میان قطعات اورجینال و یا با کیفیت بالا انجام میشود و با خرید این قطعات کارکردی بسیار بهتر را از کامیون خود شاهد باشید. شرکت نصوحی یکی از شرکت های فعال و پیشرو در زمینه خرید و فروش انواع لوازم یدکی کامیون میباشد که کلیه قطعات موجود در این شرکت از نوع اورجینال و اصلی هستند و رضایت مشتریان را به طور کامل جلب کرده اند.
کلام پایانی
همانطور که میدانید کامیونها در جادهها به منظور حمل و نقل در تردد هستند. این ماشین معمولاً به صورت شبانه روز در جاده است. بنابراین باید به فکر لوازم موتوری کامیون بود. زیرا میدانیم قطعات در خودرو بعد از مدتی کار کردن، خراب میشوند. بنابراین نیاز است که آنها در زمان معین تعویض کرد. همچنین استفاده از کامیونها در جادههای دور و مسیرهای صعب و عبور بسیار ضرورت دارد. باید به فکر تعویض و یا تعمیر قطعات آن بود تا بتوان از خطرات جلوگیری کرد.
پر مصرفترین لوازم موتوری کامیون، لوازمی هستند که بیشترین اصطکاک را در موتور ایجاد میکنند. این لوازم عبارتند از:
- رینگهای پیستون
- پیستونها
- میل لنگ
- بلبرینگها
- تسمه تایم
- تسمه دینام
عوامل مختلفی میتوانند باعث خرابی لوازم موتوری کامیون شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- سایش و اصطکاک
- استفاده از سوخت نامناسب
- روغنکاری نامناسب
- دمای بالای موتور
- ضربه
علائم خرابی قطعات موتوری کامیون میتواند متفاوت باشد. برخی از این علائم عبارتند از:
- کاهش توان موتور
- افزایش مصرف سوخت
- خروج دود از اگزوز
- صدای غیرعادی از موتور
- نشتی روغن یا آب از موتور
در صورت مشاهده هر یک از این علائم، باید کامیون را به یک تعمیرگاه معتبر ببرید تا قطعات موتوری آن بررسی شوند.
سلام، لوازم موتوری کامیون ایا ضدزنگ می باشند؟
سلام،لوازم موتوری کامیون از جنس فولاد ضد زنگ می باشد و زنگ نمی زند.
سلام وقتتون بخیر تشکر میکنم بابت اطلاعت خوبی که قرار دادید
سلام و وقت بخیر سپاس
سلام شما کنترل کروز هم دارید؟
سلام وقتتون بخیر قیمت واشر سر سیلندر کامیون بنز چه قدره ممنونم
سلام جهت اطلاع از قیمت ها لطفا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.